Skål for Gran Canaria!
Kanariøyene er kanskje ikke mest kjent for vinene sine, men de startet faktisk med vinproduksjon allerede på 1400-tallet. På denne utflukten besøker vi både en bodega og en vinfabrikk, samt bys på smaksprøver.
- Ukedag:Torsdag
- Varighet:Heldagsutflukt ca. kl. 11.00–19.00.
- Pris:58 EUR pr. voksen, 35 EUR pr. barn.
Prøvesmaking av flere lokale viner samt snacks og litt tapas er inkludert. OBS! Transport mellom Las Palmas og San Agustin/Playa del Inglés der utflukten starter og slutter, er ikke inkludert og må besørges og betales på egen hånd. - Språk:Skandinavisktalende guide.
- Lurt å ha med:En ekstra genser i tilfelle det blir kjølig på kvelden.
- Mer:Spis gjerne en skikkelig frokost før utflukten, siden vi ikke tar lunsjpause. Vin og lokale produkter kan kjøpes underveis, ofte til rimeligere priser enn f.eks. på flyplassen eller i større matbutikker. Anbefalt aldersgrense er 18 år.
- Slik bestiller du:Utflukten bestiller du enkelt på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Hurtigfakta
Mange er skjønt enige om at litt vin kan være godt for sjelen. Meningene er imidlertid mer delt når det kommer til kvalitet og hvilke vinregioner og fremstillingsmåter som er de beste. De kjente vinprodusentene har sine trofaste tilhengere, men stadig flere blir interessert i vinen de mer ukjente regionene kan by på. Og det er her Kanariøyene kommer inn i bildet.
De kanariske øyene har en relativt kort vinhistorie. På 1400-tallet plantet spanske og portugisiske sjøfarere de første vinrankene på øya. Interessen for vinproduksjonen økte i takt med handelen, og på 1600-tallet nådde interessen sitt høydepunkt – da ble til og med England storimportør av kanarisk vin.
I årene som fulgte, med krig og ødeleggelse, minsket handelen drastisk. Vinen beholdt imidlertid sitt gode rykte, og prisene skjøt i været.
Kanarisk vin holder fortsatt god kvalitet, og det er derfor vi skåler for Gran Canaria på denne utflukten til to av de mer kjente vinbodegaene på øya. Utflukten starter med et flott stopp ved utsiktspunktet Mirador de Tunte og et besøk i landsbyen Fataga.
Fataga ligger 600 meter over havet, i De tusen palmers dal, omgitt av vakre raviner, furutrær og en frodig palmelund. I denne blomstrende, pittoreske og fredelige landsbyen finner du godt bevarte små, hvite hus og koselige, smale gater hvor du kan rusle rundt. Husenes navn gir deg en indikasjon på hvem som bor hvor.
Etter Fataga reiser vi videre til øyas største vinprodusent, Bodega Las Tirajanas. Vingården har vært åpen siden 1990-tallet, men har vinmarker som er mye eldre enn det. Produksjonen drives i dag av 17 familier som sammen lager flere gode viner. Her får vi en omvisning på gården og mulighet til å smake på noen av deres beste viner.
Vårt siste stopp blir hos Bodega Viña Aguayro, en mindre, familiedrevet vingård. Her får vi en omvisning, før vi avslutter besøket med å nyte deres viner og hjemmelagde tapas, samtidig som vi får oppleve litt lokal musikk og underholdning.
De kanariske øyene har en relativt kort vinhistorie. På 1400-tallet plantet spanske og portugisiske sjøfarere de første vinrankene på øya. Interessen for vinproduksjonen økte i takt med handelen, og på 1600-tallet nådde interessen sitt høydepunkt – da ble til og med England storimportør av kanarisk vin.
I årene som fulgte, med krig og ødeleggelse, minsket handelen drastisk. Vinen beholdt imidlertid sitt gode rykte, og prisene skjøt i været.
Kanarisk vin holder fortsatt god kvalitet, og det er derfor vi skåler for Gran Canaria på denne utflukten til to av de mer kjente vinbodegaene på øya. Utflukten starter med et flott stopp ved utsiktspunktet Mirador de Tunte og et besøk i landsbyen Fataga.
Fataga ligger 600 meter over havet, i De tusen palmers dal, omgitt av vakre raviner, furutrær og en frodig palmelund. I denne blomstrende, pittoreske og fredelige landsbyen finner du godt bevarte små, hvite hus og koselige, smale gater hvor du kan rusle rundt. Husenes navn gir deg en indikasjon på hvem som bor hvor.
Etter Fataga reiser vi videre til øyas største vinprodusent, Bodega Las Tirajanas. Vingården har vært åpen siden 1990-tallet, men har vinmarker som er mye eldre enn det. Produksjonen drives i dag av 17 familier som sammen lager flere gode viner. Her får vi en omvisning på gården og mulighet til å smake på noen av deres beste viner.
Vårt siste stopp blir hos Bodega Viña Aguayro, en mindre, familiedrevet vingård. Her får vi en omvisning, før vi avslutter besøket med å nyte deres viner og hjemmelagde tapas, samtidig som vi får oppleve litt lokal musikk og underholdning.
Praktisk informasjon

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.