Et kontinent i miniatyr
Denne utflukten er en av de beste i vårt utfluktsprogram, og perfekt for deg som vil se mer enn hotell og strender. Gran Canaria er et skattekammer fullt av overraskelser, og vi ønsker å vise deg noen av dem.
- Ukedag:Søndag i sommersesongen (13.04.–12.10.2025). I vintersesongen (15.10.–31.03.) går utflukten også på onsdager.
- Varighet:Heldagsutflukt ca. kl. 08.00–17.00
- Pris:67 EUR pr. voksen, 35 EUR pr. barn.
Lunsj og vann, en øl eller et glass vin er inkludert. Fra 15. oktober 2025 er prisen 70 EUR pr. voksen og 35 EUR pr. barn. - Språk:Skandinavisktalende guide.
- Lurt å ha med:Ekstra genser/jakke, da det kan bli kjølig oppe i fjellene året rundt. Kontanter hvis du vil handle på markedet.
- Mer:Deler av utflukten kjører vi langs svingete fjellveier.
- Slik bestiller du:Hvis utflukten kan forhåndsbestilles før avreise, vil den komme opp under tilvalg når du bestiller reisen. Du kan også bestille den på "Min side", dersom du allerede har bestilt en reise. Hvis det fortsatt er ledige plasser, kan du også bestille utflukten hos Vingvertene på reisemålet.
Hurtigfakta
Vi kjører fra den tørre sørsiden via Fatanga-dalen. Reisen går gjennom dype daler, enorme vulkankratre og grønne skoger. Vi passerer palmelunder og idylliske landsbyer omgitt av grønne enger, kaktuser, eukalyptus- og mandeltrær. Fra vårt første stopp, Mirador Astronómico de la Degollade, kan vi nyte en storslått utsikt over hele turistområdet vi legger bak oss for dagen. Utsikten strekker seg fra havet ved Dunas de Maspalomas til enden av Tusen Palmernes Dal, og gir oss en forsmak på den naturopplevelsen dagens tur har å by på.
Ferden går videre opp til et av øyas høyeste punkter, Mirador de Tunte, hvor du får oppleve en fantastisk utsikt over Tusen Palmernes Dal. Vi stopper ved en restaurant hvor du kan kjøpe forfriskninger – eller kanskje ta morgenkaffen. Er du lysten på å prøve noe nytt, anbefaler vi kaktusjuice laget av 'prickly pears' og appelsinjuice. Juicen påstås å være bra for helsen.
Etter dette stoppet kjører vi ned til den subtropiske nordsiden. Det gjør at vi får oppleve fire ulike klimasoner i løpet av et par timer. Omtrent midt på øya, ved Cruz de Tejeda, stopper vi ved noen små salgsboder hvor vi får smake lokale delikatesser som geitost, marsipan og honningrom, før vi fortsetter videre til lunsjstoppet vårt.
Vi spiser lunsj på Balcón de Zamora, i naturskjønne omgivelser i landsbyen Valleseco, med utsikt over øyas religiøse senter, landsbyen Teror som vi skal besøker etter lunsjen. Lunsjen på Balcón de Zamora består av forskjellige menyer, der vi kan velge blant lokale retter som kanaripoteter, mojosaus og en tradisjonell dessert laget av maismel med kondensert melk.
VÅrt siste stopp er den lokale landsbyen Teror hvor du kan få se øyas mest besøkte kirke, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, med øyas skytshelgen 'Pinjemadonnaen' som våker over lokalbefolkningen fra sin vakre sølvtrone. Her kan du også nyte en kopp kaffe på en lokal kafé, og handle på det lokale markedet. Landsbyen er også kjent for sin tradisjonelle arkitektur, og spesielt blakongene som er laget av kanarisk furu.
Bli med på en innholdsrik dag der du, i tillegg til mange naturopplevelser, får lære mer om Gran Canarias kultur og historie enn du kan lese om i reisehåndbøkene.
Ferden går videre opp til et av øyas høyeste punkter, Mirador de Tunte, hvor du får oppleve en fantastisk utsikt over Tusen Palmernes Dal. Vi stopper ved en restaurant hvor du kan kjøpe forfriskninger – eller kanskje ta morgenkaffen. Er du lysten på å prøve noe nytt, anbefaler vi kaktusjuice laget av 'prickly pears' og appelsinjuice. Juicen påstås å være bra for helsen.
Etter dette stoppet kjører vi ned til den subtropiske nordsiden. Det gjør at vi får oppleve fire ulike klimasoner i løpet av et par timer. Omtrent midt på øya, ved Cruz de Tejeda, stopper vi ved noen små salgsboder hvor vi får smake lokale delikatesser som geitost, marsipan og honningrom, før vi fortsetter videre til lunsjstoppet vårt.
Vi spiser lunsj på Balcón de Zamora, i naturskjønne omgivelser i landsbyen Valleseco, med utsikt over øyas religiøse senter, landsbyen Teror som vi skal besøker etter lunsjen. Lunsjen på Balcón de Zamora består av forskjellige menyer, der vi kan velge blant lokale retter som kanaripoteter, mojosaus og en tradisjonell dessert laget av maismel med kondensert melk.
VÅrt siste stopp er den lokale landsbyen Teror hvor du kan få se øyas mest besøkte kirke, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, med øyas skytshelgen 'Pinjemadonnaen' som våker over lokalbefolkningen fra sin vakre sølvtrone. Her kan du også nyte en kopp kaffe på en lokal kafé, og handle på det lokale markedet. Landsbyen er også kjent for sin tradisjonelle arkitektur, og spesielt blakongene som er laget av kanarisk furu.
Bli med på en innholdsrik dag der du, i tillegg til mange naturopplevelser, får lære mer om Gran Canarias kultur og historie enn du kan lese om i reisehåndbøkene.










Praktisk informasjon

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.