Bli med på en jeepsafari hvor du i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Vi kjører i jeeper gjennom vakre landskap og oppdager noen av Kretas mange skatter. Vi passerer flere sjarmerende små landsbyer i løpet av dagen og får oppleve den berømte kretiske gjestfriheten, og får innblikk i det daglige livet på øya.
- Ukedag:Tirsdag og lørdag.
- Varighet:Heldagsutflukt ca. kl. 08.00/09.00–17.00.
- Pris:95 EUR pr. voksen, 75 EUR pr. barn.
Barneprisen gjelder fra 8–12 år. Lunsj med vann samt inngang til olivenpresse og vinfabrikk med vinsmaking er inkludert. - Språk:Engelsktalende guide.
- Aldersgrense:For å delta på denne utflukten må du være 8 år eller eldre.
- Lurt å ha med:Vannflaske og komfortable klær som tåler litt – det kan bli støvete.
- Mer:Engelsktalende guider og sjåfører (du kjører ikke jeepen selv).
Utflukten anbefales ikke for deg som lett blir bilsyk eller svimmel, eller har problemer med svingete og humpete veier. NB! Gravide og personer med ryggproblemer bør ikke delta på denne utflukten, da den kan være fysisk krevende. - Slik bestiller du:Utflukten bestiller du enkelt på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Hurtigfakta
Kreta er kjent for sine mange oliventrær og oliven av beste kvalitet, så etter at vi blir hentet utenfor hotellet, innleder vi safarituren med et besøk til en olivenpresse. Her får vi vite mer om hvordan oljen fremstilles og behandles. Opplevelsen krydres med litt prøvesmaking
Deretter kjører vi videre til Karavitakis vinfabrikk, hvor man fremstiller noen av Kretas absolutt beste viner. Her får vi en guidet tur og får ta del i den kretiske hemmeligheten bak et langt liv.
Vårt tredje stopp blir ved et 3500 år gammelt oliventre i Ano Vouves. Her får vi mulighet til å gå på oppdagelsesferd i den pittoreske landsbyen og dens hager, før vi kjører videre gjennom fjellene mot neste landsby, Sebrona, som byr på fantastisk panoramautsikt over ravinene. Inntrykkene og fotomulighetene langs veien er mange.
Turen går så til en liten landsbytaverna i Nea Roumata, hvor du blir kjent med øyas eget kjøkken, med masse mat og ekte, kretisk gjestfrihet.
Etter et godt måltid starter vi på tilbaketuren til våre hotell, på asfalterte veier kantet av både appelsin- og sitrontrær, som blir våre siste herlige inntrykk før vi avslutter dagen.
Deretter kjører vi videre til Karavitakis vinfabrikk, hvor man fremstiller noen av Kretas absolutt beste viner. Her får vi en guidet tur og får ta del i den kretiske hemmeligheten bak et langt liv.
Vårt tredje stopp blir ved et 3500 år gammelt oliventre i Ano Vouves. Her får vi mulighet til å gå på oppdagelsesferd i den pittoreske landsbyen og dens hager, før vi kjører videre gjennom fjellene mot neste landsby, Sebrona, som byr på fantastisk panoramautsikt over ravinene. Inntrykkene og fotomulighetene langs veien er mange.
Turen går så til en liten landsbytaverna i Nea Roumata, hvor du blir kjent med øyas eget kjøkken, med masse mat og ekte, kretisk gjestfrihet.
Etter et godt måltid starter vi på tilbaketuren til våre hotell, på asfalterte veier kantet av både appelsin- og sitrontrær, som blir våre siste herlige inntrykk før vi avslutter dagen.