Den spanske tapastradisjonen har mange år på nakken, men går aldri av moten. Lite slår å nyte godbitene på en tapasrestaurant i Spania, men heldigvis kan du også trylle dem frem hjemme på ditt eget kjøkken med disse oppskriftene.
• 0,5 dl olivenolje
• 4 bakepoteter
• 1 gul løk
• 200 g chorizo
• 5 egg
• salt og pepper
Tortilla Española – potetomelett med løk og chorizo
• 1,5 dl olivenolje
• 4 hvitløksfedd
• 1 ts chiliflak
• 20-25 store reker
• saft fra 1 sitron
• 0,5 dl konjakk
• 1 ts paprikapulver
• 1 ss persille
• salt og pepper
• godt brød
Klassikeren Gambas al Ajillo lager du på bare noen minutter. Himmelsk godt!
• 3-4 hvitløksfedd
• 1 ts salt
• 2 eggeplommer
• 2,5 dl extra virgin olivenolje
• 1-2 ss ferskpresset sitronsaft
• 0,5 kg ferske pimientos de padrón (små, grønne paprika)
• olivenolje
• havsalt
Å lage Pimientos de Padron hjemme på ditt eget kjøkken er enklere enn du tror.