4 porsjoner
1 kg laksefilet uten skinn, delt i biter, 4x4 cm
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ½ ts ingefær, finhakket
1 ss koriander, malt
1 ts spiskummen, malt
1 ts paprikapulver
1 ts fenugreek (bukkehornkløver), malt
½ ts gurkemeie
¼ ts cayennepepper
1 klype nellik, malt
1 ts salt
½ ts sort pepper
3 ½ dl yoghurt
¾ dl olje
5 dl hvetemel
1 ts salt
3 ts bakepulver
½ ts bikarbonat natron
4 dl gresk yoghurt, 10%
2 ½ dl gresk/tyrkisk yoghurt – 10%
2 ½ dl agurk, grovt revet og presset
½ ts spiskummenfrø, ristede
½-1 ts grønn chili, hakket
½ dl mynte, strimlet
1 ts salt
½ ts sort pepper
5 stk. cherrytomater, delt i to
2 stk. Thai chili, i skiver
1 ss tørkede reker (finnes i asiatiske matbutikker)
1 ½ ss fiskesaus
1 fedd hvitløk
6 stk. haricots verts (bønner)
5 dl strimlet grønn papaya alt. kål eller kålrabi
½-1 lime, ferskpresset
1 ½ ss palmesukker
2 ss peanøtter, ristede
Bland først sammen ingrediensene til en marinade. Legg deretter i laksebitene og la det marinere i kjøleskapet i 2-4 timer.
Sett ovnen på 200°C med grillfunksjon. Legg laksebitene på rist dekket med folie/bakepapir. Pensle litt olje på hver laksebit. Sett inn i ovnen og grill i 6-8 minutter.
Ta ut, server i pitabrød med Som Tam-salat og raita.
Bland sammen mel, salt, bakepulver og bikarbonat natron. Bland deretter inn yoghurt slik at det blir til en deig. Rull ut deigen og del den i 8-16 biter, avhengig av hvor store brød du ønsker.
Kjevle ut hver bit med litt mel, ca. 3-4 mm, og stek i varm stekepanne på begge sider til brødet har fått en gyllen farge og er blåst opp.
Bland sammen alle ingredienser og smak til med salt, pepper og eventuelt mer mynte.
Mos tomater sammen med chili, tørkede reker, fiskesaus, hvitløk og hericot verts. Vend inn strimlet papaya (alternativt kål eller kålrabi) og smak til med limesaft, sukker og eventuelt mer fiskesaus. Toppes med nøtter.
Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.