4 porsjoner
500 g svinefilet eller kyllingfilet, alternativt fast tofu, skivet
1 ½ dl kokosmelk
2 ss karripulver
1 ts salt
1 ts sukker
2 dl kokosmelk
1 ss rød karripasta
2 ss fiskesaus
2-3 ss peanøttsmør
3 ss råsukker
1 ss eplecidereddik
1 agurk, skivet
1 grønn mild chili, skivet
2 sjalottløk, skivet
4 ss sukker
¾ dl hvitvinseddik
¾ dl vann
Bland kokosmelk sammen med karri, sukker og salt. La svinekjøttet/kyllingen/tofu marinere i 20 minutter.
Tre skivene på spyd. Grilles/stekes og serveres med peanøttsaus og sylteagurk.
Varm opp kokosmelk, rør inn karripasta så den løses opp. La det småkoke til oljen skiller seg ut. Tilsett peanøttsmør og resten av ingrediensene, smak til.
Bland sammen alle ingredienser. Serveres ved siden av satay og peanøttsausen.
Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.