
OPPSKRIFT: GRILLET SATAY MED PEANØTTSAUS OG SYLTEAGURK
4 porsjoner
Ingredienser:
Satay
500 g svinefilet eller kyllingfilet, alternativt fast tofu, skivet
1 ½ dl kokosmelk
2 ss karripulver
1 ts salt
1 ts sukker
Peanøttsaus
2 dl kokosmelk
1 ss rød karripasta
2 ss fiskesaus
2-3 ss peanøttsmør
3 ss råsukker
1 ss eplecidereddik
Sylteagurk
1 agurk, skivet
1 grønn mild chili, skivet
2 sjalottløk, skivet
4 ss sukker
¾ dl hvitvinseddik
¾ dl vann
Sånn gjør du:
Satay
Bland kokosmelk sammen med karri, sukker og salt. La svinekjøttet/kyllingen/tofu marinere i 20 minutter.
Tre skivene på spyd. Grilles/stekes og serveres med peanøttsaus og sylteagurk.
Peanøttsaus
Varm opp kokosmelk, rør inn karripasta så den løses opp. La det småkoke til oljen skiller seg ut. Tilsett peanøttsmør og resten av ingrediensene, smak til.
Sylteagurk
Bland sammen alle ingredienser. Serveres ved siden av satay og peanøttsausen.

Flere oppskrifter
Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.