4 porsjoner
1 kg kyllingfilet, kuttet i 3 cm biter
1 ts salt
1 klype sort pepper
1 ss ingefær, revet
2 ss mirin risvin
1 dl vann
½ + 2 dl potetmel
4 dl tempuramiks
1 ts salt
Olje å fritere i
2 ss olje
3 fedd hvitløk, finhakket
1 dl ketchup (Heinz)
1 dl rissirup
¼ dl sukkker
4 ss gochujang – koreansk chilipasta (finnes på Asian Food Market)
1 ss eplecidereddik
1 ss fiskesaus
½ ts salt
Sesamfrø
Vårløk, i tynne skiver
Bland sammen alle ingrediensene til kyllingmarinaden i en bolle og la det marinere i 30 minutter.
I mellomtiden kan du begynne på frityrblandingen.
Bland vann og ½ dl potetmel i bollen og la det stå i 10 minutter.
Tilsett resten av potetmelet med tempuramiks og salt. Legg halvparten av melet i en pose og fyll på med 1/3 av kyllingbitene. Rist ordentlig så kyllingen tildekkes. Ta ut og legg i dørslag, rist av overflødig mel.
Friter kyllingbiter i omganger i 140°C varm olje i ca. 4-5 minutter. Ta ut og fortsett til alle kyllingbitene og resterende melblanding er brukt. Øk temperaturen til 180°C og friter kyllingen til de blir sprø, ca. 2-3 minutter. Vend kyllingen i varm saus (se nedenfor) og serveres i skål med toppings.
Ha olje i en kjele, stek hvitløken raskt og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp, slå av varmen og smak til. Kyllingen vendes i sausen og serveres sammen med toppings.
Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.