4 porsjoner
5 dl hvetemel
1 ts salt
3 ts bakepulver
½ ts natron
4 dl gresk yoghurt, 10%
1 del kremost-blanding, se nedenfor
3-4 fiken, delte
100 g ruccola
1 dl nøtter, ristet og hakket
1-2 dl honning
300 g kremost
½ dl fløte
2 ss olivolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 sitron, revet skall
salt
sort pepper
Varm opp ovnen til 250°C og sett inn et stekebrett. Bland sammen mel, salt, bakepulver og bikarbonat natron. Bland deretter inn yoghurt slik at det blir til en deig. Rull deigen til en pølse og del i 6-8 biter, avhengig av hvor store brød du ønsker. Kjevle ut hver bit med litt mel til de er lange og flate, ca. 3-4 mm. Legg brødene direkte på det varme stekebrettet, bruk en stor stekespade eller lignende. Stek i 1-3 minutter, snu brødet og stek i ytterligere 2-3 minutter.
Ta ut brødene, smør på kremost-blandingen, topp med resterende ingredienser og serveres umiddelbart på skjærebrett med kniv.
Bland kremost sammen med fløte, olje og smak til med hvitløk, sitronskall, salt og pepper.
Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.